VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОСВІТНІЙ NON-STOP «ЦЕНТР STEM-ОСВІТИ ЯК ПРОСТІР ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ»

11-12 квітня 2024 року у фокусі Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2024» на базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбувся Всеукраїнський освітній non-stop  «Центр STEM-освіти як простір інтелектуальних можливостей учасників освітнього процесу».

Черкащина гостинно приймала педагогів-новаторів із 15 областей України, а саме: Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, а також міста Київ та Біла Церква. 

Захід відбувся з метою консолідації зусиль провідних STEM-педагогів країни з питань системного впровадження та розвитку компетентнісної моделі SТЕМ-освіти, створення сучасного освітнього середовища для збалансованого гармонійного формування науково-орієнтованої системи освіти на основі модернізації освітніх галузей, презентації, популяризації та поширення кращого досвіду STEM-орієнтованого напряму в системі освіти та на виконання наказу Міністерства освіти і науки України №741 від 12.08.2022 р. «Про реалізацію інноваційного освітнього проєкту за темою «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів у червні 2022-травні 2027 років».

Партнерами та співорганізаторами заходу є Міністерство освіти і науки України, ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА «Інститут модернізації змісту освіти», Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, БФ «Фонд освітніх ініціатив».

У межах дводенної програми педагоги відвідали пленарне засідання, долучилися до огляду різних локацій, а саме:

  • презентації технічних рішень для закладів освіти від Accord Group та STEM-class;
  • виставки-презентації інноваційних STEM-засобів та сучасного STEM-обладнання;
  • презентації сучасного навчального обладнання в Україні 2d:3d;
  • презентації професійного оснащення від STEM-CLASS.

 Accord Group представили сучасні технологічні рішення для освітян, спрямовані на оновлення навчального процесу в умовах цифрової трансформації, диджиталізації та SMART-підходу.

Компанія «2d:3d» презентувала сучасне обладнання для адаптації викладання предмета «Захист України» до сучасних викликів, зокрема для Нової Української Школи 10-11 класів.

У фокусі заходу ТОВ «Стем-клас» учасникам була представлена виставка сучасного обладнання та засобів, які належним чином допоможуть впровадити STEM-орієнтований підхід в умовах Нової української школи.

Крім того, вчителі були ознайомлені з можливостями навчально-тренінгового центру STEM-освіти, розташованого на базі комунального навчального закладу "Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради", та обговорили питання щодо подальшої реалізації інноваційного освітнього проєкту з теми "Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів".

Родзинкою non-stop була презентація технологій літальних апаратів, яку продемонстрував В’ячеслав СКІЧКО, координатор волонтерської організації «Наш батальйон» та голова «Об’єднання «Самопоміч» у Черкаській області.

Захід пройшов в дружній атмосфері. Кожен з учасників заходу надихнувся новими ідеями щодо створення сучасного освітнього середовища для формування науково-орієнтованої системи освіти на основі модернізації освітніх галузей, презентації, популяризації та поширення кращого досвіду STEM-орієнтованого напряму в системі освіти.

3

1рвре

2

Підготувала: Дзигаленко Л.М.